Mercedesova nova zvijezda je CLE Coupe u AMG verziji

POGONJEN moćnim benzincem, ovaj model na najbolji način povezuje sve najbolje iz donedavnih s aktualnim i budućim trendovima.

Da, coupei su nepravedno zapostavljeni, a crossovermanija ih je učinila ugroženom vrstom. Premium se još dobro drži. Mercedes je spojio C i E klasu Coupe u CLE Coupe, a sad ju predstavlja u AMG izvedbi. Dakako, bez V8 konjice, ali u gotovo jednako snažnom stroju i rasporedu u šest cilindara.

Radi se o unaprijeđenom M26M trolitrenom motoru s turbinom i električnim kompresorom koji u maksimumu daje 449 KS i 560 Nm. U overboostu je to i do 600 Nm na 12 sekundi, a integrirani starter-generator daje za Mercedes poslovičnih 23 KS i 205 Nm. Dovoljno za oznaku CLE 53.

 

Usuglašen je s AMG SPEEDSHIFT TCT 9G mjenjačem i potpuno prilagodljivim AMG Performance 4MATIC+ pogonom. Epilog su odlične performanse: CLE uhvati 100 km/h za 4.2 sekunde, a tada turbina i kompresor ‘drukaju’ na 1.5 bara ili 0.4 bara više no u prethodnom izdanju. 

Na popisu unapređenja su i kočnice s diskovima promjera 14.6 inča sprijeda i 14.2 straga, kao i zakretna stražnja osovina, neovisni AMG Ride Control ovjes, te servo upravljač promjenjivog odziva. Na sve dodajte tradicionalnu ikonografiju, kao i prvoklasnu opremu i dobit ćete jedan od najpoželjnijih coupea današnjice.

Cijena nije poznata, a lista narudžbi se otvara u siječnju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *