Renault otkrio prve detalje s nove 5-ice

NOVI Renault 5 imat će isključivo električni pogon, a cijena će mu biti jedan od jačih aduta.

Dolazak noviteta rezerviran je za termin ženevskog salona automobila, a već sada prema detaljima je lako zaključiti kako će automobil uz retro detalje imati i neke originalne novosti koje će ga učiniti atraktivnijim. 

Jedna od takvih novosti je indikator napunjenosti baterije na prednjem poklopcu, poziciji gdje je prije na 5-ici bio usisnik zraka. On će treperiti dok je auto na punjaču, a kad se baterija napuni indikator će svijetliti u obliku broja 5.

Međutim, i prije ovog grafičkog panela promatrač će prepoznati “peticu”. To se može zahvaliti prednjim svjetlima koja oblikom podsjećaju na izvornik, a imaju drugačiju grafiku u odnosu na koncept. Renault ističe kako crna točka u sredini svakog svjetla treba asocirati na zjenicu ljudskog oka. 

Kako god, ali nama je puno zanimljivije kako izgleda stražnji kraj koji donosi vertikalno izdužena svjetla kao na originalu. Povezana su crnom lajsnom i donose ime modela upotpunjujući dojam o ovom automobilu kao pravom esteti. 

O tehnikalijama se zasad malo toga zna. Renault 5 dobiva E-Tech u imenu, a nudit će se s dvije veličine baterija, s 40 i 52 kWh. Postavljen na AmpR Small platformu s multi-link stražnjim ovjesom ovaj model u duljinu mjeri 3.92 metara, a imat će doseg od 400 km.

Pretpostavlja se početna cijena od 25.000 eura, dok svi zainteresirani po cijeni od 150 eura mogu kupiti R5 R Pass i rezervirati svoje mjesto u redu već sada. Zauzvrat će dobiti na poklon model ovog automobila. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *