Arapima je automobilski advent organizirao Porsche

U ARAPSKOM svijetu inače nemaju običaj organizacije adventa, ali nešto najsličnije tome organizirao je Porsche. Naime, kako bi obilježio 75 godina marke i 60 godina od izlaska legendarnog modela 911 u Dubaiju, točnije dijelu grada poznatom kao Design District, organiziran je velik sajam na kojem je marka iz Stuttgarta slavila svoju tradiciju, ali i svima pokazala svoj ugled u tom kraju svijeta.

Puno se toga događalo na eventu koji je privukao više od 27 tisuća posjetitelja. Tako je prezentirana treća generacija Panamere, zatim novi 718 RS, dok je prvi put u regiji prikazan konceptni model Vision 357 Speedster. Pokazali su i izbor najatraktivnijih modela iz Porscheova muzeja. 

No možda i najveća atrakcija ipak nije bila metalna: bio je to ogromni balon u obliku prve generacije modela 911, koji se proizvodio od 1963. do 1973. godine. Balon dugačak gotovo 20 metara, visok više od 6, a širok preko 8 metara bio je vidljiv s udaljenosti od čak sedam kilometara, a ušao je i u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao najveći ikad napravljen “napuhanac” u obliku automobila.

Nije se, naravno, zaboravilo ni na one koji žele kupiti automobil pa je posebno prezentiran odjel Porsche Sonderwunsch, specijaliziran za personalizaciju ovih automobila. Izložen je i jedan od takvih primjeraka, inspiriran prvom generacijom modela 911. Zanimljivo, automobil srebrne boje koji se ističe uskom šasijom, tipičnim “turbo” spojlerom te interijerom u crvenoj boji s uzorkom tartana, inspiriran je modelom 911 Turbo Nr. 1, koji je za svoj 70. rođendan dobila pokojna Louise Piëch, kći osnivača kompanije Ferdinanda Porschea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *