Honda električnim super-automobilom najavljuje novi kurs

HONDA je još jedna velika globalna kompanija koja se najozbiljnije priprema na elektrifikaciju svoje palete proizvoda. Iz Japana dolaze informacije kako će u sljedećih 10-ak godina u razvoj tehnologije i izgradnju proizvodnih pogona uložiti čak 30 milijardi eura.

Ono posebno zanimljivo je kako će Honda svoj novi kurs započeti sportskim automobilom na električni pogon. Konceptni model bit će prikazan na poznatom CES (Consumer Electronics Show) salonu u Las Vegasu, a pokazali su samo maleni detalj automobila koji sugerira kako se radi o pravom super-automobilu. 

Ne bi to bilo prvi put da Honda nove tehnologije promovira putem svojih elitnih sportskih modela. Tako je 2019. godine hibridna tehnologija reklamirana kroz poznati model NSX, drugu generaciju modela, čija je proizvodnja prestala 2022. Taj je automobil imao 3.5-litreni V6 motor s dva turbo-punjača te čak tri električna motora, od kojih su dva bila dio jedinstvenog SH-AWS pogona na sve kotače. Ukupna snaga tog hibridnog sustava bila je 581 KS, a automobil se isticao i vrlo lakom konstrukcijom gdje su kombinirani aluminij, ultra čvrsti čelik te kompozitni materijali. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *