Macan je Porscheov glavni adut. Pogledajte kako izgleda novi model

UPRAVO tako, dogodio se Porsche kojem je glavna vijest broj ekrana u kabini.

Macan je nositelj prodaje Porschea, a podjednako dobro mu ide u svakom kutku našeg planeta, bar onog bogatijeg i razvijenijeg dijela. Kao i kod nekih prethodnih noviteta, Porsche uz neke manje detalje prvo u javnost pušta interijer automobila. 

A tu definitivno ima što pokazati. Najznačajnije je svakako uvođenje AR tehnologije, umjetne stvarnosti gdje se ispred vozača na cesti projiciraju informacije navigacijskog sustava.

Sam interijer uvelike podsjeća na novi Cayenne s digitalnim kokpitom od 12.6 inča, “podignutim” na armaturu ručicom mjenjača i središnje postavljenim 10.9-inčnim zaslonom infotainmenta. 

TikTok i treći ekran uz doplatu

I tu Porsche ne staje. Uz doplatu opremit će Macana i trećim zaslonom iste veličine, postavljenim iznad pretinca suvozača, a koji služi za prikaz videomaterijala i aplikacije poput TikToka. Zanimljivo je da ga se može koristiti i u vožnji jer ne smeta vozaču. 

Uhvaćen i eksterijer

Društvenim mrežama šire se i fotografije eksterijera prototipa lišenog ozbiljnije kamuflaže. Nema sumnje, estetski je Porsche ostao dosljedan, čak i kad su u pitanju relativno kompaktne mjere. 

Kao što je poznato, novi Macan prelazi na struju. Ali ne u potpunosti, jer je Porsche ipak malo vagnuo prije konačne odluke. A vaga je pokazala da i oktani donose zaradu pa će tako paralelno biti u prodaji, i to još dulje vrijeme. U svakom slučaju, sve će ovisiti o prodaji. 

I za kraj recimo kako će top izvedba Macana raspolagati s 612 KS i 1000 Nm, odnosno 440 KS u konvencionalnoj ponudi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *