Talijanska policija vozi Lamborghini – Index.hr

LJUBAV talijanske policije prema supersportskim proizvodima Lamborghinija nije novost, ali izbor prinove je.

Lamborghini nije stran talijanskim policajcima. Sretnici koji su do sada imali priliku voziti Lamborghini mogli su to učiniti u Gallardu, a potom i Huracanu. Najčešće su ga vozili autocestom, i to u zadaćama prijevoza organa za transplantaciju. I tako već 20 godina.

Sada je u njihove redove stigao daleko komforniji, ali ne i značajno sporiji Lamborghini Urus. I to ne bilo koji nego izvedba Performante. Na talijanske ceste stiže dogodine, a koristit će se “isključivo za potrebe hitnog medicinskog transporta organa i plazme“, poručuju iz Lamborghinija.

 

Zanimljivo je da je dizajn vanjštine u vidu posebnih naljepnica i detalja osmislio Lamborghini centro Stile. Plavo-bijela kombinacija nadopunjena je natpisima policija i trakama u nacionalnim bojama, dakako s reflektirajućim slojem. 

Signalna LED svjetla nalaze se u prednjem odbojniku i na krovu, dok je kabina dodatno opremljena specijalnom opremom poput spremnika za oružje, ali i medicinske opreme u vidu defibrilatora i hladnjaka. 

Podsjetimo, ovaj automobil u itekako humanoj ulozi pokreće 4.0 V8 sa 666 KS i 850 nm, a 100 km/h postiže za 3.3 sekunde. Maksimalna brzina je 306 km/h.Cijena na tržištu je od oko 260.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *