VIDEO Božićno čudo otišlo u krivom smjeru: Uredili automobil pa mu uništili motor

OVAJ AUDI R8 V10 Spyder je definitivno vidio bolje dane! Sportski automobil od 525 KS pet je godina čamio ispod nadstrešnice u SAD-u. Ali kako je uopće došlo do toga?

Vlasnik R8 iselio se iz kuće prije nekoliko godina i, zbog nedostatka prostora, dogovorio se s novim vlasnicima da automobil ostane tamo stajati. Međutim, prolazile su godine i vlasnik je nekako smetnuo s uma da ima superautomobil i ostavio ga je da trune. R8 je više-manje zaboravljen, i to s poluotvorenim bočnim prozorima. Tada su još i miševi počeli grickati kablove i činilo se kako je automobilu došao kraj.

Sve dok momci iz WD Detailinga nisu saznali za slučaj i ponudili pomoć vlasniku Billu: samo spašavanje automobila trajalo je nekoliko sati, ali uspjeli su. Tek su u radionici bili razvidni razmjeri godina zanemarivanja. Ne samo da je R8 bio prekriven debelim slojem prljavštine, prašine i lišća nego je i unutrašnjost bila uništena zbog otvorenih bočnih prozora. 

Tim je prionuo na posao i uklonio najveću prljavštinu s R8 u nekoliko dana. Lak i koža su oprani i ulašteni do visokog sjaja, a u automobil je stavljen i novi akumulator. Na kraju videa automobil je jedva prepoznatljiv, a vlasnik Bill je bio toliko oduševljen da je u euforiji napravio fatalnu pogrešku – spontano je upalio R8 nakon pet godina mirovanja. Da ovaj hladni start bez prethodnog pregleda ili promjene tekućine nije bio dobra ideja, svima bi trebalo biti jasno onog trenutka kada 5.2-litreni V10 počinje jako dimiti. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *