Audi je odlučio usporiti s elektrifikacijom

DOLAZI do promjena u poslovnim planovima diva iz Ingolstadta.

Elektrifikacija ostaje u fokusu, ali više ne intenzitetom kako je bilo planirano. Novi izvršni direktor kompanije Gernot Dollner izjavio je kako će nastaviti poticati prodaju modela pokretanih motorima s unutrašnjim izgaranjem, hibrida i plug-in hibrida te električnih automobila, ali u skladu s tim kako bi svoje distributere učinili sretnima. 

Posljednjih godina Audi je najavio 20 novih modela do 2026. godine od čega bi njih bar pola bilo električno. Međutim, redoslijed lansiranja pritom nije bio definiran, a sada Dollner tvrdi kako je lansiranje klasično pogonjenih modela s unutrašnjim izgaranjem i plug-in hibrida kratkoročno gledano bolje za potrošače i njih same. 

“Prvo smo pogledali koji redoslijed i intenzitet lansiranja organizacija može podnijeti”, rekao je Dollner za Bloomberg. “Na kraju smo odlučili to razvući kako ne bismo preopteretili time i zastupstva.” Nema sumnje, Audi će morati uskoro krenuti s lansiranjem novih modela jer Mercedes i BMW rade punom parom, i to svejedno govorimo li o klasično pogonjenim modelima ili električnim novitetima. 

Audi još uvijek čeka finalizaciju PPE platforme, koja kasni zbog problema Volkswagena sa softverom. Audi Q6 e-tron je poput još nekih Porschea i Bentleyja odgađan u nekoliko navrata. “S ovom trijadom – našim novim električnim vozilima, novom generacijom plug-in hibrida i modelima motora s unutarnjim izgaranjem – robusno smo i fleksibilno pozicionirani za prijelaznu fazu”, rekao je Dollner. Dodao je da će električna vozila i dalje biti važna za marku jer prednosti tehnologije postaju “korak po korak vidljive potrošačima”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *